dinsdag 11 april - Concert Anemoi in Vivium Johanneshove

dinsdag 11 april - Concert Anemoi in Vivium Johanneshove

Wilt u genieten van muziek? Dan bent u van harte welkom bij het concert van Anemoi in Vivium Johanneshove op dinsdag 11 april om 14.45 uur. Het ensemble Anemoi, bestaande uit Jacqueline van der Zwan - fluit, Carla Bos - harp, brengt een gevarieerd klassiek programma met dansmuziek van o.a. Johann Strauss jr, Offenbach, Bizet en Tsjaikovski.

Over de musici:
Jacqueline en Carla kennen elkaar al jarenlang van het Haags conservatorium, de Marinierskapel, het Residentie Orkest en het Residentie Bach Ensemble. Sinds eind 2014 vormen ze duo Anemoi. De naam Anemoi komt uit de Griekse mythologie, het zijn de stormen van de vier belangrijkste windrichtingen: Boreas (de noordenwind), Notos (de zuidenwind), Euros (de oostenwind) en Zephyros (de westenwind).

Jacqueline van der Zwan was vijf jaar lang fluitiste in het Residentie Orkest. Sinds twee jaar speelt zij geregeld als gast bij het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Samen met poppenspeelster Sandra Didden maakt zij ook muzikaal poppentheater voor kinderen. Haar Argentijnse achtergrond heeft er toe geleid dat Jacqueline, naast klassieke muziek, steeds meer tangomuziek speelt in duo en trio bezettingen.

Carla Bos is sinds 2001 harpiste van het Remix Ensemble voor Hedendaagse Muziek in Porto, Portugal. Sinds 2013 brengt zij als bevlogen Verteller in combinatie met haar harp Concertvertellingen of Muzikale Verhalen. Als freelance harpiste is zij werkzaam in binnen- en buitenland, zowel solistisch als met kamermuziek ensembles, koren en symfonie- en harmonie-orkesten. Zij heeft 5 Cd’s uitgebracht en bezit een unieke collectie van tien harpen uit verschillende stijlperioden.

Entree bedraagt per persoon inclusief een kopje koffie of thee. 
Graag tot ziens op dinsdag 11 april aan de Eemnesserweg 42 te Laren!