maandag 20 februari - Presentatie De Ziel in de Lijn

Vivium Johanneshove - Dudok-documentaire De Ziel in de Lijn

Maandag 20 februari bent u om 14.30 uur van harte welkom in de van Wulfenzaal in Vivium Johanneshove voor de presentatie van documentaire De Ziel in de Lijn, over de Dudok-architectuur.

Het Raadhuis van Hilversum is wereld beroemd, maar architect Dudok ontwierp zoveel meer. Met de duizenden huizen, woonwijken, scholen, begraafplaatsen en andere gebouwen, bepaalde hij het gezicht van de stad. Maar welke rol speelt deze architectuur in ons moderne bestaan?  Wat is er mooi aan? En zien we dat nog wel? Het verhaal over Dudok wordt verteld door de ogen van liefhebbers, deskundigen en betrokkenen, maar vooral door de vele prachtige beelden.

Met de 45 minuten durende documentaire, die op Open Monumentendag in première ging, geven regisseur Leo Kerkhoff en cameraman Gijs Konings een zeer compleet beeld van de invloed en betekenis van het werk van Dudok voor Hilversum en de inwoners. De beiden heren zijn aanwezig om de documentaire toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Kosten bedragen 5,00 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee. Graag tot ziens aan de Eemnesserweg 42 in Laren!