maart - Expositie Hanneke Bruijnjé in Vivium Johanneshove

Vivium Johanneshove - expositie Hanneke Bruijnje

Komt u Johanneshove binnen, dan valt het kleurrijke werk in de vitrinekast u direct op. Het zijn diverse dierfiguren, Afrikaanse vrouwen en ook de Huizer Nen ontbreekt niet. In de gang langs het restaurant is ander werk te zien. Bijvoorbeeld de witte werken, gemaakt van porselein vlasklei.

Hanneke Bruijnjé is autodidact. Van kinds af aan is zij altijd met allerlei materialen creatief in de weer geweest.  Zij was 16 jaar toen ze in aanraking kwam met klei. En dat werd een “vurige passie” voor het leven.

Zij heeft diverse cursussen gevolgd in handvormen, draaien en het samenstellen van glazuren. Ook workshops heeft zij gevolgd in rakustoken. Haar boekenplank puilt uit met boeken over keramiek, waar zij veel technische informatie uit haalt.

Alle objecten die zij maakt zijn handgevormd, zowel abstract als licht figuratief. Haar objecten zijn eenvoudig van lijn, zodoende creëert zij evenwicht tussen kleur en vorm.

De interesse gaat uit naar diverse soorten stoken, zoals rakustook, rookstook en de diverse electrische stoken met bij voorkeur effect glazuren. Bij Rakustoken is het glazuur, de reductie en de rook de belangrijkste factor voor het eindresultaat. Bij het rookstoken komt er geen glazuur aan te pas. Hier bepalen o.a. oxides en zouten het eindresultaat.

Tot en met eind maart is het werk van Hanneke Bruijnjé gratis te bewonderen in Vivium Johanneshove aan de Eemnesserweg 42 in Laren. Graag tot ziens!