Fotoclub Almere

Van 28 juli tot 2 oktober 2017 exposeren in de Rozenlaan, drie leden van de Fotoclub Almere: Inge van den Akker, Monique van Eeuwijk en Mick Bakker.

FA-2

FA-3

FA-4

FA-5

FA-6

De fotoclub is opgericht in 1983. De leden van de club hebben allemaal dezelfde passie: fotografie. Het doel van de club is om ervaringen op fotografisch gebied met elkaar te delen en om van elkaar te leren. Het leuke van een fotoclub is de uitdaging om allerlei verschillende disciplines uit te proberen, zoals bijvoorbeeld: portretten/landschappen/architectuur/straat- en macrofotografie. Je leert van het kijken naar en het bespreken van je eigen werk en dat van anderen.

De drie exposanten

Inge van den Akker, Mick Bakker en Monique van Eeuwijk hebben in de periode van september 2016 tot en met mei 2017 meegedaan aan een mentoraat met Pieter van Leeuwen van de Fotobond, waarbij wij ieder met een eigen opdracht aan de gang zijn gegaan.

Monique van Eeuwijk is 13 jaar geleden lid geworden van de fotoclub. Het was voor haar een grote stimulans om samen met anderen met deze hobby bezig te zijn! Haar grote liefde, wat de fotografie betreft, ligt bij de natuur, zowel  landschap- als macrofotografie.

Monique: “Tijdens het mentoraat met Pieter van Leeuwen heb ik nóg beter geleerd te kijken naar wat er precies op de foto komt.  Is het resultaat wel wat ik wil bereiken. En is de achtergrond goed, is er geen storend element, kon het toch niet nog beter? En ook: Is de foto wel interessant genoeg? Niet weer een zoals er al duizenden door anderen of mijzelf zijn gemaakt!”

Mick Bakker is zes jaar geleden lid geworden van Fotoclub Almere, om een beetje een stok achter de deur te hebben om wat meer te gaan fotograferen. Van alle takken van de fotografie, is zij het meest gefascineerd geraakt door de macro-discipline. Het is boeiend om te ontdekken hoeveel mooier alles eigenlijk is, als je er wat "dieper" induikt. Haar opdracht van Pieter was: ”Leef je uit op van alles en nog wat, als het maar geen bloemetjes en blaadjes betreft!

Mick: “Uiteindelijk is het mentoraat van Pieter voor mij heel louterend geweest. Ik heb geleerd om nog beter te kijken en ik ben er trots op dat ik tegenwoordig zelfs in "flow" kan raken door een plumeau. Een macro-wereld is voor mij opengegaan: Chapeau Pieter!”

Inge van den Akker: Natuurfotografie is haar passie waaronder de macrofotografie. Zij heeft zich twee jaar geleden bij de fotoclub aangesloten om ook met de andere disciplines van de fotografie aan de gang te gaan en om met andere gepassioneerde fotografen wekelijks bij elkaar te komen. Omdat de macrofotografie vele facetten heeft en er zoveel mogelijk is kreeg zij van Pieter de opdracht mee om haar foto’s te abstraheren en structuren vast te leggen.

Inge: “Met deze uitdagende opdracht kon ik moeilijk uit de voeten en heb heel wat geworsteld om de opdracht tot een goed einde te brengen. Gedurende de maanden is het mij gelukt om anders  en op een creatievere manier te kijken en te fotograferen. Ik ben trots op het resultaat.”