Ine den Aantrekker - Konijnenburg

Van 7 oktober tot 9 december 2017 exposeert in de Rozenlaan de in Bergen op Zoom wonende kunstenares Ine den Aantrekker – Konijnenburg.

Ine1

Douwe Idema

Ine2

Ine3

Ine4

Ine5

Achtergrond

Geboren in Amstelveen, in het oorlogsjaar 1940. Misschien verklaart dit, dat er in haar werk nooit geweld voorkomt, alleen maar harmonie.

Ze verhuist naar Amersfoort in 1949, alwaar zij in de hoogste klas van de basisschool teken- en schilderles krijgt van een professionele kunstschilder. Hier wordt haar liefde voor het schilderen en de kunst in het algemeen gewekt, en dat is nooit meer overgegaan.

Met haar veelzijdige talent heeft zij diverse kunsttechnieken leren beheersen. Daarbij heeft zij les gekregen van vooraanstaande docenten en kunstenaars in Nederland. Tot haar vaardigheden behoren pottenbakken, aquarelleren en acrylschilderen. Bovendien geeft Ine les aan amateurschilders in Bergen op Zoom, en geeft zij regelmatig workshops. Zij vindt dit bijna even inspirerend als het zelf maken van schilderijen.

Het kleurrijke werk van Ine kenmerkt zich altijd door harmonie en mooie vormgeving. Daarbij gaat zij niet over één nacht ijs. Zij verdiept zich vooraf grondig in het onderwerp. Haar reizen door Aziatische landen vormen een deel van haar inspiratie, maar ook onderwerpen in de directe omgeving weet zij treffend op het doek vast te leggen.

Haar lievelingsschilders zijn o.a. Chagall, Monet, Van Gogh, Picasso, Matisse, Kandinsky. Van al deze kunstenaars zijn de invloeden in haar werk duidelijk aanwezig.

Ine is lid van de internationale kunstenaarsvereniging IKIM (Internationaal Kunst Initiatief Moretus) in België.