Annelies van Turnhout

Van 23 juni tot 21 augustus 2017 exposeert in de “Heempleingang/ de Meent”, de Harderwijkse kunstenares Annelies van Turnhout. 

Annelies-1

Douwe Idema

Annelies-3

Annelies-4

Annelies-5

Annelies-6

Achtergrond

In 2012 heeft Annelies haar hart gevolgd en haar drukke carrière als grafisch vormgever op een laag pitje gezet. Ze is zich gaan ontwikkelen in de schilderkunst.

Gedurende haar opleiding als grafisch ontwerper hield zij zich vaak bezig met het maken van collages. Dat waren complete schilderijen en van docenten kreeg ze dan vaak te horen : ze zijn “om in te lijsten”.

Hier werd eigenlijk al de kiem gelegd voor haar expressie door middel van een kunstwerk.

De favoriete onderwerpen van Annelies zijn stadsgezichten en mensen. Zij laat zich inspireren door het straatleven, emoties en foto’s. Ook het werk van bekende kunstenaars behoort tot haar inspiratiebronnen.

Daarnaast heeft Annelies ook een passie voor fotografie en is zij regelmatig met haar camera op pad, zowel in de stad als in de natuur.

Over haar stijl zegt ze het volgende:

“Het ontwikkelen van een kunstwerk ervaar ik als een gevecht tussen controle en loslaten. Uiteindelijk resulteert dit in een ingetogen, maar ook expressief werk”.

Momenteel volgt Annelies lessen aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten in Laren,  bij kunstenaar John Konijn. Zij voert een losse schilderkunstige toets. Tijdens het schilderen gaat Annelies  zéér intensief  “op” in het creatieve proces  en beleeft zij veel plezier aan haar schilderkunde. Naast acryl en olieverf werkt ze ook regelmatig met aquarel en gemengde technieken.

Annelies werkt vanuit haar atelier in Harderwijk.

Contact

E : a.v.turnhout@outlook.com

T: 0341 416 432 of  06 208 904 09

I : www.anneliesvanturnhout.exto.nl