Podoposturale therapie

Veel mensen hebben last van stands- en houdingsgerelateerde klachten. Podoposturale therapie kan deze klachten verlichten en verhelpen.

Dit is podoposturale therapie

Podoposturale therapie berust op het verschijnsel dat elke afwijkende voetstand een standsafwijking hoger in het lichaam met zich meebrengt. Omgekeerd heeft elke houdingsafwijking een verandering van de voetstand tot gevolg. Deze stands- en houdingsveranderingen kunnen leiden tot diverse klachten, waaronder chronische knie-, heup-, rug- en nekpijnen.

Dit doet de podoposturale therapeut

Een podoposturaal therapeut maakt op basis van een voet- en een lichaamsonderzoek een corrigerend zooltje dat helemaal is aangepast aan de persoon. Het zooltje corrigeert de voet en heeft een uitwerking op de stand en houding van het totale lichaam.

Voordelen voor leden

  • De podoposturaal therapeut is aangesloten bij het Omni Podo Genootschap. Nota's van de podoposturaal therapeut komen in aanmerking voor vergoeding door de meeste zorgverzekeraars.
  • Leden ontvangen 10% korting indien de kosten niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Wat kost het?

De kosten voor een eerste onderzoek + consult bedragen 45,00 euro. Een standaard consult kost 35,00 euro en een half consult kost 20,00 euro. De prijs van de zolen ligt tussen de 83,75 en 125,00 euro. (Aangegeven prijzen zijn exclusief ledenkorting)

Informeer voor een vergoeding door uw zorgverzekeraar bij onze samenwerkingspartner SUCSEZ. Als betrouwbaar en vakkundig Assurantie Adviseur helpen ze bij al uw vragen. Bel SUCSEZ (088) 1 210 206 of kijk hier.

Zo maakt u een afspraak

Vivium Services werkt tot en met 31-12-2016 samen met het Podo Centrum Huizen. Uiteraard kunt u daarna nog een afspraak maken, maar vervalt het ledenvoordeel. De podoposturaal therapeut heeft spreekuur in Huizen. Indien u een afspraak wilt maken in Huizen, kunt u bellen naar (035) 5 244 840. Voor verdere informatie kunt u ook bellen met Vivium Services: (035) 6 924 495.

Laat altijd uw ledenpas zien.

Ook interessant