Natasha van den Akker-Donker

Van 25 oktober tot 18 december 2017, exposeert in de Heempleingang/de Meent Natasha van den Akker–Donker met haar “Meditation Art.”

Natascha2

Natascha3

Natascha4

Natascha5

Natasha Donker werd 46 jaar geleden geboren op Curaçao. Op haar 17de  is zij gaan studeren in Nederland en na haar studie heeft zij om en om in Nederland en op Curaçao gewoond.

Door de jaren heen heeft zij zich altijd bezig gehouden met het creëren van kunst op verschillende manieren.

Haar vader is een Curaçaoënaar en haar moeder is half Nederlands en half Indisch. Maar haar roots liggen duidelijk op Curaçao. Dat is ook wel herkenbaar in haar werken. Zij werkt graag met hele felle en warme kleuren.

Als kind hield zij zich vooral bezig met het tekenen van bloemen. Ongeveer 20 jaar geleden maakte zij kennis met het tekenen en schilderen van mandala's. 

Enkele jaren geleden leerde zij de techniek van “Encaustic Art” kennen. Er ging een nieuwe wereld voor haar open. Zij was namelijk gewend om abstract te tekenen en te schilderen. Altijd netjes binnen de lijntjes. Door bijenwas te gebruiken moest zij uit haar comfortzone gaan.

“Omdat bij Encaustic Art je nooit het resultaat zult krijgen wat je in je hoofd hebt. Dat klinkt misschien vreemd, maar dat is juist zo leuk aan deze techniek. Je moet je ontspannen en gewoon dóen. Door te doen, komt er iets tevoorschijn waar je weer mee verder kunt. Zo ziet iedereen weer wat anders in elk schilderij”.

De afgelopen 3 jaren zijn voor Natasha en haar gezin heel heftig geweest. Zij is daardoor het leven ánders gaan zien en heeft geleerd wat wél of niét belangrijk is in het leven. Dat is ook daarna te zien in de schilderijen, waarmee zij poogt die andere zienswijze ook te laten zien in haar kunstwerken.

In elk schilderij, of het Encaustic of Acryl is, stopt zij heel veel liefde. En hoopt zij dat zij dat op deze manier over kan brengen op anderen.

Mocht u een schilderij willen aanschaffen, dan laat zij weten dat de gehele opbrengst naar “Stichting Dieren Sponsor” gaat. Op de website www.meditationart.nl vindt u haar hele portfolio en staat ook een link naar deze organisatie.