Opleiding GRZ-verzorgende

Het leerbedrijf van Naarderheem biedt sinds 2015 de opleiding tot ‘Gespecialiseerd Verzorgende Geriatrische Revalidatie’, speciaal voor Gediplomeerd Verzorgenden niveau 3 met minimaal een jaar werkervaring.

In deze volledig nieuwe functie zijn kennis van zorg voor en revalidatie van ouderen geïntegreerd. De opleiding vormt een verdieping van het vak van verzorgende of VIG’er (Verzorgende Individuele Gezondheidszorg). De opleiding is ontwikkeld door opleidingsadviseurs, behandelaren en verpleegkundigen uit Naarderheem in nauwe samenwerking met docenten van de MBO-colleges Hilversum en Almere.

De opleiding bestaat uit bijeenkomsten, e-learnings en workshops die door gastdocenten en behandelaren van Naarderheem worden gegeven. De nadruk ligt op praktijkgericht leren en ook de examens vinden plaats aan de hand van praktijkopdrachten.

Tijdens de opleiding werken verzorgenden aan de ontwikkeling van de voor het vakgebied benodigde competenties (zie download hieronder). Deelnemers worden daarnaast ook uitgedaagd om hun overtuigingen, bijvoorbeeld over zorg en revalidatie, onder de loep te nemen en gaan daardoor anders kijken naar cliënten.

Voor meer informatie over de opleiding tot ‘Gespecialiseerd Verzorgende Geriatrische Revalidatie’ kunt u contact opnemen met Anja Brugman, opleidingssadviseur Naarderheem, via a.brugman@vivium.nl.