Nog twee vrijwilligers gezocht voor handmassage cliënten

In oktober start een groep van acht vrijwilligers met de opleiding tot gecertificeerd handmasseur. Het doel is het bieden van een extra service aan de cliënten van Vivium Naarderheem. Er is nog ruimte voor twee vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Mariska de Haas, Coördinator welzijn en informele zorg via m.dehaas@vivium.nl.

Als toekomstig vrijwilliger volg je een intensieve (kostenloze) cursus van 12 weken, met een studiebelasting van 60 uur, voordat je de massages op wekelijkse basis gaat aanbieden aan ouderen die in Naarderheem revalideren.

Tijdens de cursus wordt er, naast het leren masseren, onder andere aandacht besteed aan hygiëne, contra-indicaties, ergonomie en omgaan met diverse ziektebeelden. In Naarderheem revalideren veelal ouderen na een beroerte/CVA of een knie- of heupoperatie maar ook mensen met de ziekte van Parkinson en longaandoeningen.

Handmassage werkt kalmerend, verkwikkend en troostend. Het versoepelt en ontspant de spieren. Het vermindert stress en slapeloosheid. Dit alles heeft een positieve invloed op cliënten en hun herstel.

De cursus wordt verzorgd door een professionele trainer van Unity Care en wordt bekostigd door sponsoren. In samenwerking met de gemeente Gooise Meren, Vivium, Versa en de Vrienden van Vivium krijgen maar liefst acht vrijwilligers de kans om kostenloos deel te nemen aan dit liefdevolle project! 

Wethouder Marleen Sanderse van Gooise Meren is enthousiast over het slagen van het initiatief: “Dit is echt een verrijking van de zorg aan ouderen. Ik ben blij dat onze Initiatieventafel heeft kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van een prachtig plan.”

Bent u op zoek naar een liefdevolle vrijwilligersfunctie in de zorg? Meld u dan snel aan voor een intakegesprek. U kunt contact opnemen met: Mariska de Haas, Coördinator welzijn en informele zorg m.dehaas@vivium.nl