Mindful leven (theorie-training) - Hoe doe je dat?

Bent u iemand die zich makkelijk druk maakt over van alles? Vindt u het moeilijk om u over te geven aan de dingen die in uw leven gebeuren? Of wordt u maar al te gemakkelijk geleefd door allerhande verplichtingen? Trakteer uzelf dan op een training Mindful Leven. Die geeft u handvatten voor een meer ontspannen bestaan in het hier en nu.

Doel

In deze workshop maakt u kennis met de theorie van mindfulness en hoe u door eenvoudige tips en oefeningen lichaam en geest kunt ontspannen. U leert hoe u tijdens uw dagelijkse bezigheden uw aandacht kunt richten op wat u op dat moment aan het doen bent. Hierdoor let u meer op wat u doet, voelt en denkt en hoe u gewend bent te reageren. Naarmate u zich hier bewuster van wordt, kunt u meer zelf kiezen hoe u op een situatie of gebeurtenis reageert in plaats van op de automatische piloot te reageren. Zo leert u op een gezondere, effectievere manier te reageren op situaties. En dit geeft rust.

Doelgroep

Voor iedereen die graag kennis wil maken met Mindful leven en handvaten aangereikt wil krijgen om middels ontspanning en bewustwording zijn/haar leven meer in eigen hand te nemen.

Inhoud

Het is voor veel mensen heel herkenbaar: een hoofd dat voortdurend ‘aan’ staat en waarin de gedachten over wat er gebeurd is en wat er allemaal nog te gebeuren staat, almaar voortrazen. Best vermoeiend eigenlijk. En jammer, want ondertussen leef je het leven zelf eigenlijk maar half. Met ‘mindfulness’ – ook wel aandachtstraining genoemd– kunt u uzelf leren die maalstroom van gedachten en kwesties naar de achtergrond te dwingen en meer van dag tot dag te leven.

Al enkele jaren verzorgt docente Jacqueline van der Bent voor Vivium diverse workshops op het gebied van mindfulness. Dit najaar kunt u bij haar terecht voor een wat langere training. In acht bijeenkomsten leert u stap voor stap hoe u een andere houding in kunt nemen ten opzichte van de kleine en grote problemen die op uw weg komen en de gevoelens die deze oproepen.

Automatisme doorbreken
Jacqueline van der Bent: “Wat me het meest aanspreekt in mindfulness is het principe ‘Wat je zaait, zal je oogsten’. Je kunt bepaalde gebeurtenissen in je leven niet voorkomen. Er gebeuren nu eenmaal leuke en minder leuke dingen. Maar je kunt wel zelf je antwoord erop bepalen. Dus als er iets vervelends gebeurt, kun je daar instinctief – bijvoorbeeld met woede of teleurstelling – op reageren. Maar het kan ook met geduld en rustige aandacht, waardoor je geen extra drama aan die gebeurtenis toevoegt. Door inzicht te verwerven in je eigen ingesleten doe- en denkpatronen, je bewust te worden van je automatische reacties, creëer je ruimte om op andere manieren met je klachten, gedachten en gevoelens om te gaan.”

Mindfulness, zo stelt Jacqueline, is niet meer of minder dan je oordelen een stukje naar de achtergrond schuiven om je te kunnen concentreren op dat wat nu gaande is. “Dit geeft je hersenen rust en zo kun je emotioneel even op adem komen. Het is als het uitzetten van de radio: opeens kun je de vogels in de tuin horen fluiten.”

Dus, wilt u wel af van die gevoelens van stress of dat hoofd dat maar doorraast? Of wilt u gewoon met vollere teugen genieten van het leven? Doe uzelf dan deze bijzondere training cadeau!

 
Praktische informatie

  • De workshop bestaat uit acht theoriebijeenkomsten.
  • Startdatum: op afspraak
  • De workshop wordt gegeven bij Inner-Balance, Bloesem 24 in Blaricum.

Wat kost het?

Leden betalen € 150,- en niet-leden betalen € 175,-.

Zo geeft u zich op

Voor meer informatie, aanmelden of met vragen kunt u bellen met Vivium Services (035) 6 924 495 of het contactformulier invullen.

Link

Meer informatie over de theorie-training Mindful Leven

Cursusprijzen

Niet-ledenprijs
€ 175,–
Ledenprijs
€ 150,–

Wat zijn de voordelen van het Servicepakket voor mij als cursist?