Vivium Zorggroep ontvangt ‘koppelbedden’ van Stichting Roparun Archief

Woensdag 2 oktober jl. mocht Vivium Zorggroep op diverse locaties in Blaricum, Weesp, Laren, Bussum en Huizen een ‘koppelbed’ in ontvangst nemen, aangeboden door Stichting Roparun.

Vivium directeur Sandra Spanjaard is erg blij met deze gift. “Het is natuurlijk heel verdrietig wanneer je naaste noodgedwongen moet verhuizen naar een verpleeghuis, bijvoorbeeld door gevorderde dementie of zware lichamelijke klachten. Met behulp van het koppelbed kunnen partners of familieleden nu in sommige gevallen blijven slapen en echt nog even samen zijn.”

De koppelbedden worden door de Stichting Roparun geschonken aan Vivium Zorggroep, na bemiddeling door het Netwerk Palliatieve Zorg Gooi en Vechtstreek. Het geld werd opgehaald tijdens het evenement ‘Roparun’ en vervolgens door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van de stichting: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Een hele bijzondere gift, die van grote waarde kan zijn voor bewoners en hun familieleden. “Met de koppelbedden kunnen we echtparen of naasten samenbrengen” licht Sandra Spanjaard toe. “Dankzij het speciale koppelmatras ontstaat er een volwaardig tweepersoonsbed, waardoor mensen echt even samen zijn en de aandacht krijgen die ze op dat moment nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld in de laatste fase van het ziekteproces bijdragen aan een waardig afscheid voor beiden en daarmee ook belangrijk zijn voor de rouwverwerking.”