vrijdag 21 april - Concert De Thuiskomst in Vivium De Gooise Warande

Vivium De Gooise Warande - Concert De Thuiskomst

Wilt u genieten van muziek? Kom dan luisteren naar De Thuiskomst in Vivium De Gooise Warande op vrijdag 21 april om 14.30 uur.

Toen Quirine van Hoek en Ellen Zijm elkaar op de middelbare school leerden kennen ontdekten ze al snel dat muziek een grote gedeelde passie was. Bovendien bleek de combinatie van viool en accordeon verrassend veel mogelijkheden te bieden. Reden te meer om in 2010 duo ‘De Thuiskomst’ op te richten.

De Thuiskomst maakt o.a. thematische programma’s die het publiek meenemen naar een bepaalde plek op tijd. Zo voert De Thuiskomst in Spanje de luisteraar mee naar Iberische plaatsjes, waar tapasgeur en flarden tangomuziek over het dorpsplein waaien. Met De Thuiskomst in de vroege barok brengt muziek van John Dowland en Heinrich Franz van Biber u in 17e-eeuwse sferen. Daarnaast blijven ze op zoek naar bijzonder repertoire waar ze in deze combinatie van instrumenten een nieuw licht op kunnen laten schijnen.

‘De Thuiskomst’ volgde lessen bij Stefan Hussong in Würzburg (Duitsland) en gaf concerten op tal van grote podia , zoals het Grachtenfestival, het Concertgebouw in Amsterdam en Vredenburg in Utrecht. Verder traden zij op in Fringe-programma’s van verscheidene oude muziek festivals, waaronder het Festival Oude Muziek in Utrecht en het Musica Antiqua in Brugge (België).

Kosten voor bezoekers van buitenaf bedragen 5,00 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee.

Graag tot ziens op vrijdag 21 april tijdens het concert van De Thuiskomst in Vivium De Gooise Warande aan de Mezenlaan 19 in Bussum!