CVA
Na een CVA is het belangrijk om snel te starten met een revalidatieprogramma. Doel is om zo goed mogelijk te herstellen en uw zelfstandigheid terug te krijgen. Vivium helpt u verder.
Revalidatie in Naarderheem
In Nederland behoort Vivium Naarderheem tot de beste centra voor geriatrische revalidatie. Er zijn speciale programma’s voor CVA-revalidatie. Een specialist overlegt met u welk programma voor u het meest geschikt is. Om uw revalidatiedoelen te behalen, kunnen verschillende behandelaren betrokken zijn:
- Specialist Ouderengeneeskunde
- Fysiotherapeut
- Ergotherapeut
- Logopedist
- Diëtist
- Psycholoog
- Maatschappelijk werkende
Revalidatie bij u thuis
Naast een tijdelijk opname kunt u het programma ook in dagbehandeling volgen en is er de mogelijkheid advies en behandeling bij u thuis te krijgen door een ergotherapeut.
Zodra het kan, zet u uw revalidatie thuis voort. Onze behandelaren blijven u dan wel begeleiden. Voor eventuele aanpassingen thuis zorgen onze ergotherapeuten. Ook een tijd na uw beroerte kunt u nog revalideren. Dit kan in onze polikliniek. Vraagt u hiervoor een indicatie aan. Hieronder kunt u onze folder over 'behandeling thuis bij CVA' downloaden.
Wat is CVA?
CVA staat voor cerebrovasculair accident, ook wel beroerte. 10% van de CVA’s betreffen een hersenbloeding en in 90% is een infarct de oorzaak waarbij er door een stolsel in een van de hersenvaten zuurstoftekort is ontstaan. Iemand met CVA kan hierdoor halfzijdig verlamd raken, moeite hebben met spreken en slikken en ook geheugenproblemen krijgen. Deze stoornissen kunnen het zelfstandig functioneren ernstig beperken.
Links naar meer informatie
Zorgwijzer - uitleg over o.a. het herkennen en voorkomen van een CVA
Uitleg over hersenletsel in gewone taal
Hartstichting - uitleg over een beroerte
Breinlijn - gratis landelijk loket voor vragen over hersenletsel
Heeft u een vraag?
Neemt u dan contact met ons op via (035) 6 924 924 of stuur een e-mail. Wij helpen u graag verder.