Aanmelden en kosten

Zorg aan huis

Zorg aan huis bestaat uit verzorging, verpleging en begeleiding bij u thuis. Hiervoor heeft u een indicatie van een wijkverpleegkundige nodig. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. U kunt hiervoor een afspraak maken via onze klantenservice, telefoonnummer (035) 6 924 924. De (wijk)verpleegkundige neemt dan contact met u op voor een afspraak bij u thuis. Samen met u bekijkt het wijkteam wat er mogelijk is. Zorg aan huis valt sinds 2015 onder uw zorgverzekering. Meer informatie vindt u op de website van het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Wonen bij Vivium

Wilt of kunt u niet langer thuis blijven wonen? Dan bent u van harte welkom op één van onze locaties. Met alle comfort, service en zorg die u wilt. U heeft verschillende mogelijkheden in de Gooi en Vechtstreek en Amsterdam-Zuid.

Wonen in één van onze woonzorgcentra
U woont in één van onze woonzorgcentra als u intensieve zorg nodig heeft, bijvoorbeeld vanwege dementie of een (tijdelijke) fysieke beperking. Geen traditioneel verpleeghuis, maar een nieuw thuis. Hiervoor heeft u een indicatie nodig. Deze kunt u krijgen van het CIZ. Zij maken uw zorgprofiel. Meer weten? Gaat u dan naar de website van het CIZ of bel naar 0900 1404. Weet u al in welk wooncentrum u wilt wonen? Geeft u dit dan direct door. Met een indicatie wordt uw verblijf grotendeels vergoed vanuit de Wet langdurige zorg. Wel betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage.

Zorgeloos Wonen
U woont comfortabel in uw eigen appartement in een van onze wooncentra. U kunt rekenen op alle gemak en de zorg die u nodig heeft, ook als uw situatie in de toekomst verandert. Heeft u meer zorg nodig? Geen probleem. U krijgt op basis van de indicering de zorg die u nodig heeft. Wanneer u te maken heeft of krijgt met ernstig gevorderde gedrags-, geheugen-of medische problemen zal met u en eventueel uw naasten worden bekeken of Zorgeloos wonen de zorg kan bieden die u nodig heeft of een andere woonomgeving meer geschikt is.

Bij een indicatie vanuit de Zorgverzekeringswet bent u verplicht om daarnaast te kiezen voor een Zorgeloos wonen arrangement. De kosten bestaan uit huur, servicekosten en Zorgeloos wonen-service.  Heeft u een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (ZZP 4, 5, 6)? Dan ontvangt u de zorg uithet Volledig Pakket Thuis en betaalt u huur en servicekosten. U betaalt niet voor het arrangement, maar een inkomensafhankelijke bijdrage aan het CAK.

Voor een rondleiding, meer informatie of aanmelden neemt u contact op met onze klantenservice, telefoonnummer (035) 6 924 924. Ook organiseren wij regelmatig Open dagen. U bent dan ook van harte welkom om te komen kijken.

Wachtlijsten

Indien u een indicatie heeft verkregen en een voorkeur heeft uitgesproken voor een bepaalde Vivium locatie, dan wilt u deze zorg graag ontvangen. Wij willen u graag van dienst zijn, maar hebben soms helaas te maken met wachtlijsten. Bijvoorbeeld omdat een locatie erg gewild is.

In het overzicht wachtlijsten treft u de actuele wachttijd aan voor de verschillende vormen van zorg. Deze worden elk kwartaal bijgewerkt. Wij wijzen erop dat de wachtlijsten indicatief zijn en ondermeer afhankelijk zijn van uw persoonlijke voorkeuren en uw specifieke zorgvraag.

Dagbehandeling dementie

Heeft u geheugenproblemen of dementie en woont u nog thuis? Dan kunt u bij Vivium bij één van onze drie Dagbehandelingen terecht in Laren, Huizen of Weesp voor een heerlijk, ontspannen dag. U ontmoet anderen waarmee u uw ervaringen kunt delen. En heeft u geheugenproblemen? Dan helpen we u daarmee om te gaan. U heeft een indicatie nodig die u kunt krijgen bij het CIZ, telefoonnummer 0900-1404. Met een indicatie wordt uw verblijf grotendeels vergoed vanuit de Wet langdurige zorg. Wel betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Een taxibusje haalt u op en brengt u ook weer thuis. Met een indicatie voor vervoer worden deze kosten vergoed. Anders betaalt u een eigen bijdrage. Vivium Dagbehandelingen kennen soms een wachtlijst. Bekijk de actuele wachtlijsten hierboven.

Dagactiviteiten

Woont u thuis en wilt u er even tussenuit voor een extra fijne en gezellige dag? Dan kunt u bij Vivium terecht in Weesp bij Activiteitencentrum de Brug. U bent van harte welkom met een Wlz-indicatie VV 4 of 5, op somatische of dementie-grondslag. Heeft u (nog) geen Wlz-indicatie? Dan kunt een indicatie aanvragen bij het CIZ. 

Sociale kaart

Bekijk de digitale Sociale Kaart regio Gooi en Vechtstreek.

Wilt u meer informatie?

Benieuwd wat anderen van ons vinden? Of wat uw rechten en plichten zijn als u van onze diensten gebruik wilt maken?

Heeft u een andere vraag, wilt u zich aanmelden of wilt u eens komen kijken? Neemt u dan contact met ons op via (035) 6 924 924 of mail ons. Wij helpen u graag verder.