Gespecialiseerde behandeling

Woont u zelfstandig en heeft u te maken met longklachten (COPD), beroerte (CVA), Parkinson of valproblemen? Dan hebben wij speciaal voor u korte programma’s waarmee u:

  • uw lichaamsfuncties verbetert na een ziekenhuisopname
  • vitaal blijft en meedoet aan het dagelijks leven
  • de regie over uw eigen leven houdt

Voor uitgebreide informatie over de hieronder genoemde programma's kunt u het contactformulier rechts invullen of bellen op (035) 695 45 43.

Longrevalidatie bij COPD

Ondervindt u problemen bij het dagelijks functioneren als gevolg van longklachten/COPD? Dan kunt u veel baat hebben bij ons behandelprogramma voor longrevalidatie. Hieronder kunt u de folder downloaden.

Revalidatie na CVA / beroerte

Wanneer u een beroerte/CVA heeft doorgemaakt, is het belangrijk om snel te starten met een revalidatieprogramma. Hierdoor worden de stoornissen en beperkingen ten gevolge van de beroerte zo snel mogelijk bestreden. Het doel van de revalidatie is dat u zo goed mogelijk herstelt en uw zelfstandigheid terug krijgt. Naarderheem heeft hiervoor speciale revalidatie-programma’s. Voor meer informatie hierover kunt u het contactformulier invullen of hieronder de folder downloaden.

Nazorg bij CVA / beroerte

Wie te maken krijgt met een beroerte, wordt in veel gevallen geconfronteerd met ingrijpende veranderingen. Wat vroeger weinig moeite kostte is nu ingewikkeld of zelfs onmogelijk geworden. Deze beperkingen kunnen leiden tot frustratie, verdriet en angst. Bij het vinden van een nieuw evenwicht, voor alle betrokkenen, kunt u de hulp inschakelen van de nazorgverpleegkundige. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Tineke Beterams via nazorgcva@vivium.nl.

Hieronder kunt u de brochure downloaden waarin u meer kunt lezen over nazorg bij CVA.

De ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson kan problemen geven bij het bewegen, maar ook bij communiceren, eten of activiteiten in en om het huis. Dankzij ons multidisciplinaire Parkinson team kunnen wij Parkinson patiënten met uiteenlopende klachten effectief ondersteunen en helpen een betere kwaliteit van leven te ervaren. Voor meer informatie over het Parkinson behandelprogramma van Naarderheem kunt u hieronder de folder downloaden.

Valpreventie voor ouderen

Ongeveer een op de drie zelfstandig wonende ouderen valt minstens één maal per jaar. De meest voorkomende oorzaken zijn een gebrek aan beweging, een te lage bloeddruk, het gebruik van bepaalde geneesmiddelen en onvoldoende veiligheid in en om het huis. Naarderheem heeft een speciaal programma voor ouderen gericht op het voorkómen van vallen door advisering, behandeling en training voor meer kracht en balans. Lees meer over ons programma 'valpreventie' in onderstaande brochure.