Nieuws

Bewegingstips voor mensen met dementie

Voor mensen met dementie is het belangrijk om te blijven bewegen. Uit onderzoek is gebleken dat beweging het denkvermogen verbetert bij mensen met dementie en het zorgt ervoor dat alledaagse activiteiten beter verlopen. Het is niet voor iedereen weggelegd om te sporten, maar er zijn meer mogelijkheden om te blijven bewegen. Daarom geven wij een aantal tips om te blijven bewegen met dementie.

Gezelligheid en aandacht voor mensen met dementie

Tineke Ribbink begeleidt activiteiten voor mensen met dementie bij Vivum Torendael. Daar verhuisde vorige zomer de Amsterdamse Gonnie Kroes (87) met haar liefde voor zingen naartoe. Een aanwinst voor het koor. ‘Mevrouw neemt het hele koor op sleeptouw.’

Leugentje om bestwil?

Mijn naam is Laura Hulsbosch en sinds 1 januari ben ik Sociaal Agoog in Vivium De Stichtse Hof, na 10 jaar voor Zorggroep Almere te hebben gewerkt. Sinds een aantal maanden schrijf ik blogs over de dagelijkse dingen die ik mee maak in mijn werk. Ik vind het leuk om te schrijven en vind het werken in de ouderenzorg geweldig. 

Iedereen in beweging! Hoe doen we dat bij Vivium?

Bewegen is een heel belangrijk thema in de zorg voor mensen met dementie en is zelfs dit jaar verkozen tot overkoepelend thema voor Wereld Alzheimer dag 2019, op 21 september aanstaande. Hoe gaan we hiermee om binnen Vivium? We vragen het aan fysiotherapeute Pauline Hulsman.