Nieuws

10 Gouden regels in het contact maken met mensen met dementie

Een gesprek voeren met iemand met dementie kan soms erg moeilijk zijn. Waar moet u op letten en wat is belangrijk? Daarom delen we graag 10 regels die helpen bij het contact maken.

‘Wie eerder en met rust verhuist, kan makkelijker wennen’

Als het thuis niet meer gaat, dan biedt Vivium mensen met dementie een nieuw thuis. Dat overkwam Frans Mijts (83) en zijn partner Jeannette Meijerink middenin coronatijd. Sociaal agoog Laura Hulsbosch begeleidt nieuwe bewoners en hun familie. ‘Als mensen eerder verhuizen, kunnen ze rustiger wennen.’

Digitale rondleidingen in onze woonlocaties

Benieuwd hoe onze locaties voor mensen met dementie er van binnen uitzien? Het is nu mogelijk om een kijkje in de locaties te nemen, zonder uw eigen huis te verlaten. 

Cruiseschip De Stichtse Hof

Waar menig nieuwe bewoner de kamers in het verpleeghuis maar klein vindt, is Mevrouw Stienen zeer tevreden met haar "hut met uitzicht".  Regelmatig vraagt ze aan de verzorging of de woonondersteuner "Kunt u me vertellen  waar we nu zijn? Amerika? De Cariben?".

De opticien aan huis

Niet meer scherp kunnen zien is erg vervelend. Net als een bril die stuk is. Gelukkig biedt de opticien aan huis Stoffer Optiek uitkomst!