Donderdag 13 februari - Koersbal in Vivium Oversingel Archief

Het spel koersbal is terug op de donderdagmiddag in Oversingel! Speelt u mee of komt u gezellig kijken en de deelnemers aanmoedigen?

U bent van harte welkom van 14.00 tot 16.00 uur in Oversingel in Weesp. Kosten voor deelname bedragen € 2,50 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

Wat is koersbal? Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op “jeu de boule”. Omstreeks 1980 is de sport overgewaaid naar Europa . Het balspel wordt binnen gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Er spelen 2 teams van 2 personen tegen elkaar. De bedoeling van het spel is , net als bij “jeu de boules” om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij de jack, het witte doelballetje. De ballen rollen echter niet in een rechte baan, maar in een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk, en zeker in het begin ook moeilijk. Iedereen kan het leren en zal gauw ervaren dat koersbal vooral een gezellig en verrassend spel is. Er is geen kracht voor nodig, zodat iedereen gelijke kansen heeft.