Vivium Kenniscafé

Inspirerende, verdiepende en gezellige avonden voor alle verzorgenden, verpleegkundigen en overige geïnteresseerden werkzaam of studerend in de (ouderen)zorg. De avonden zijn kosteloos.

Vivium kenniscafé 'Menopauze'

Dinsdag 11 oktober organiseren we het Vivium Kenniscafé over de menopauze. 

Voor veel vrouwen heeft de overgang een behoorlijke invloed op het leven. En dus ook op het werk. De ervaring leert dat veel vrouwen het gesprek over de overgang schuwen. Het is nog steeds een taboeonderwerp. 

Vrouwen in de overgang voelen zich vaak eenzaam en kwetsbaar. Kan ik mijn werk nog aan? Ben ik nog op mijn plek? Ze ervaren klachten die het werk kunnen beïnvloeden. Het liefst wil ze op eigen kracht verder en wil ze niemand belasten. Andere vrouwen vinden het lastig om met een leidinggevende hierover in gesprek te gaan. Feit is dat het onderwerp (te) vaak onaangeroerd blijft, met alle gevolgen van dien. 

Er zijn ook vrouwen die klachten hebben, maar deze nog niet linken aan de overgang. Terwijl vrouwen van 40+ al klachten kunnen ontwikkelen. Weten wat er (mogelijk) speelt is belangrijk. 

Tijdens dit Kenniscafé vertellen Marieke Schurink en Miranda Domburg van Menokracht cruciale informatie over de overgang, delen we ervaringen en gaan we samen aan de slag om de menopauze op de werkvloer bespreekbaar te maken. 

Aanvang op locatie

Het programma begint om 19.45 uur, om 19.30 uur staan koffie en thee klaar. Het programma eindigt rond 21.30 uur.

Datum: Dinsdag 11 oktober

Locatie: Vivium De Zandzee, Iepenlaan 354, 1406 RG Bussum (klik hier voor het adres in Google maps)

Over het Vivium Kenniscafé

In een ontspannen sfeer je kennis aanscherpen, nieuwe inzichten opdoen, ervaringen uitwisselen én genieten van een drankje en een hapje? Dat kan tijdens het Vivium Kenniscafé. Inspirerende avonden voor (leerling)verzorgenden en verpleegkundigen, en vaak ook voor andere zorgdisciplines, over actuele onderwerpen en ontwikkelingen in het vak. De avonden zijn kosteloos!