Collega´s aan het woord

Lútsen de Haan, Stagiair & vakantiekracht in Naarderheem

Twee weken verblijft ze nu bij Vivium Naarderheem om te revalideren na een gebroken heup. Reikhalzend kijkt Marijke Confurius (76) ernaar uit om weer lekker buiten te fietsen. Tot die tijd is het veel oefenen en Fries praten met helpende Lútsen de Haan. ‘Da’s fijn even wat anders.’ Lees hier het hele verhaal van Lútsen. 

Jennifer Boll, Medewerker bediening in Oversingel

Anton Engels (74) ontmoet medewerkster Jennifer Boll (31) in het restaurant van Vivium Oversingel in Weesp. Hij geniet hier bijna dagelijks sinds zijn verhuizing naar een Zorgeloos wonen- appartement. ‘Het loopt hier perfect’, knikt hij vol lof naar haar over de gastvrijheid. ‘Echt! Alsof ik hier al jaren kom.’  Lees hier het hele verhaal van Jennifer.

Sheralyn Berlips, EVV'er Dagcentrum De Bolder

Toen Ton Raaijmakers (86) begin vorig jaar voor het eerst naar Dagcentrum De Bolder ging, werd hij er verdrietig van. ‘Ik moest wennen’, legt hij uit. ‘Nu kom ik hier graag.’ En daarbij speelt verzorgende Sheralyn Berlips een belangrijke rol. ‘Met haar gaat het gewoon vanzelf.’ Lees hier het hele verhaal van Sheralyn. 

Eskeline Elbertse, Specialist Ouderengeneeskunde Naarderheem

Als specialist ouderengeneeskunde voert Eskeline Elbertse (35) de regie over de medische zorg voor ouderen. Ook voor collega’s en familie is ze het eerste aanspreekpunt. Vanuit Naarderheem werkt ze in meerdere rollen: ‘Juist die afwisseling maakt mijn werk zo leuk.’ Lees hier het hele verhaal van Eskeline.

Benito Emanuels, Leerling Verzorgende IG/MMZ Godelinde

Op zijn oude werk kreeg hij weleens te horen: ‘je bent geen maatschappelijk werker’ als hij zich verdiepte in wat de ander nodig had. ‘Dat gaf weinig voldoening’, legt Benito uit. Hij durfde de stap te wagen toen hij nieuw werk zocht en koos voor de opleiding tot Verzorgende IG/MMZ bij Vivium. Lees hier het hele verhaal van Benito. 

Leo Verbeek en Sandhya Ghoerahoe, Kookcoach/Facilitair medewerker & Helpende (in opleiding tot VIG) De Antonius Hof

Leo Verbeek is kookcoach bij het project ‘Eten is een feestje’ voor woonondersteuners in Vivium De Antonius Hof. Zorgcollega Sandhya Ghoerahoe meldde zich spontaan aan voor de eerste reeks van zes workshops. ‘We zijn bewuster bezig met eten en koken voor mensen met dementie.’ Lees hier het hele verhaal van Leo en Sandhya. 

Eline Mathijsen & Nancy Lee Suijkerbuijk, Verzorgende IG in opleiding & Eerst Verantwoordelijk Verzorgende/werkbegeleider in Torendael

Ze rondde de opleiding tot grafisch vormgever af, maar vond het werk niks. Nu werkt en leert Eline Mathijssen (21) in de praktijk bij Vivium Torendael. ‘Door die combinatie weet ik wat de zorg voor mensen met dementie inhoudt: ik leer veel en ik vind dit leuk werk.’ Lees hier het hele verhaal van Eline en Nancy. 

Miranda Rokebrand, medewerker Dagverzorging De Wingerd

Ria de Wagenaar (87) woont zelfstandig in Laren en bezoekt sinds begin dit jaar Dagverzorging De Wingerd. ‘Samen eten, koffiedrinken en knutselen is zo gezellig! En we hebben fantastische hulp’, zegt ze vol lof over het Vivium-team dat daarvoor zorgt. Lees hier het hele verhaal van Miranda.

Afke Mengerink, wijkteam

Afke Mengerink (45) werkt pas net bij Vivium in het wijkteam. Ze studeert hbo-verpleegkunde en is nieuw in de zorg. ‘Maar ze pakt het snel op, hoor’, heeft mevrouw Annie Keuker-Kamerling gemerkt. Met zorg aan huis woont deze 97-jarige dame zelfstandig in Laren. Lees hier het hele verhaal van Afke en mevrouw Keuker-Kamerling.

Monique, woonondersteuner in Torendael

‘Als ik aangeef wanneer ik kan werken, is hier altijd ergens plek. Na verloop van tijd leer je zo op een locatie iedereen en allerlei verschillende karakters kennen.’ Je moet als flexwerker kunnen schakelen, zegt ze, maar de variatie en afwisseling maken het juist leuk. Lees Monique haar verhaal hier.

Karin, eerste verantwoordelijke verzorgende in Naarderheem

Het valt niet mee om ineens zo afhankelijk te zijn, weet verzorgende Karin van der Veen. Ze hecht eraan cliënten een gevoel van gastvrijheid en geborgenheid te geven. Revalideren in Naarderheem betekent cliënten stimuleren en motiveren om het zelf te doen. Wil je verder lezen? Klik dan hier.

Jessica, medewerker supermarkt in De Antionius Hof

Goede zorg maakt deze nare ziekte niet beter, maar door in te spelen op meneers achtergrond en voorkeuren voelt hij zich wel beter. Of zoals meneer het verwoordt: ‘Weet je wat het is? Ik word hier gezien.’ Lees het verhaal van Jessica Kurver hier.