Vivium Torendael, Amsterdam-Zuid

Welkom in Torendael! Hier kunt u prettig wonen en uw eigen leven blijven leiden, met de beste zorg. Geen traditioneel verpleeghuis, maar een nieuw thuis voor mensen met dementie, waar u uw eigen keuzes kunt maken.

Vivium Torendael wordt deze zomer verbouwd, tot een bijzondere locatie in Amsterdam Zuid, waar mensen met dementie kunnen wonen en leven zoals thuis. Een herkenbare omgeving, waarin bewoners zoveel mogelijk hun eigen keuzes kunnen blijven maken en waar de nadruk op welzijn ligt. Er zullen in totaal 130 mensen met dementie in Vivium Torendael kunnen gaan wonen.
Wilt u meer weten over onze unieke kijk op zorg, wonen en welzijn? Lees verder hoe Vivium zorgt voor een nieuw thuis voor mensen met dementie.  

1e etage

In de huidige situatie bevinden zich op de 1e etage van het gebouw 24 woningen voor mensen met dementie. Alle bewoners van de 1e etage hebben een eigen appartement met sanitair. Als u in Torendael komt wonen, kunt u uw appartement in overleg inrichten met spullen van thuis. Zodat u zich zo snel mogelijk thuis voelt. Een hoog/laagbed behoort tot de standaard uitrusting.

2e tot en met 6e etage

Op de 2e tot en met 6e etage van het gebouw bevinden zich 6 appartementen voor kortdurend verblijf en 96 ruime appartementen (geschikt voor twee personen) waar momenteel zo’n 100 bewoners wonen. In overleg met u komt eenmaal per week een medewerker van de huishoudelijke dienst voor de werkzaamheden die u niet meer zelf kunt doen. Er staat een team van professionele verzorgenden, helpenden, activiteitenbegeleiders en andere medewerkers klaar om u van alle woon- en leefgemak te voorzien.

In de loop van 2017 wordt Torendael verbouwd tot een woonlocatie voor mensen met dementie.

U kunt in Torendael terecht met een Zorg Zwaarte Pakket (ZZP) 5 of 7. Bekijk hier de volledige informatie over ZZP-indicaties en kosten.

Agenda

Er zijn momenteel geen activiteiten gepland.

Vergelijk de locaties

Vergelijk de Vivium zorglocaties met elkaar op ruim 80 punten.